Nyissa meg az ékszerlistát
Online ékszerüzlet ékszerek

 

Több szín, több stílus

Vidám és változatos, ezért mindenki ruhatárába ajánlom a szivárvány színeiben pompázó bizsukat, olyanokat, mint a gyöngyházból álló szett.

A nyakék, fülbevaló, karkötő mellé bokalánc is jár – végül is nyár van! Sokan viszolyognak a cinóbervörös, sárga, világoskék, lila, zöld együttesétől, pedig ez a kombináció sokkal több színnel társítható, mint egy egyszínű darab. Gazdag színvilága miatt a legegyszerűbb öltözetünk is vidám, dinamikus lesz. Én például kipróbáltam fehér-feketével. Az eredmény: derűs minimalizmus (ez egy újabb általam kreált fogalom :), amit a műértők könnyen támadhatnak; a minimalizmushoz ugyanis legnagyobb jóindulattal is a hűvös, rideg jelzők illenek).

A fehér boyfriend blézert bokáig érő, élre vasalt fekete nadrággal társítottam – nem csak azért, mert imádom a rövid szárú nadrágokat, de azért is, mert a szett ékessége a bokalánc, s ezt minél több szerkóval kipróbálnám. A bokáig érő nadrág hagyja érvényesülni a vidám, mutatós bizsut. Ezen az sem ront, hogy a cipőnek bokapántja van. A bokalánccal olyan, mintha a cipőt az asszimetria elve alapján tervezék volna. Alapjában viszont rideg az öltözékem, így lemondtam a fülbevalóról, egyébként is a blézer ezúttal blúzként szolgál és izgalmasabb, ha a dekoratív nyakék a dekoltázst hangsúlyozza, s a fülcsi erről nem vonja el a figyelmet. Persze, a karkötő elmaradhatatlan. Nos, hogy minden renben legyen és az öltözék egyensúlya fel ne boruljon, egy kedves karmazsinvörös válltáskát választottam - a táska a híd a minimál komplé és a bizsuk között.

Igaz ugyan, hogy a fehér árnyalatai a minimalizmus alapszínei, de épp úgy a romantikus, laza, városi viselet kellékei is. A bokalánc érvényesítéséért újfent egy lábszárközépig érő culotte-ot (nadrágszoknyát) választottam piros hímzéses fodros blúzhoz, lapos „strandpapucshoz”. A fodrok elnyomnák a nyakéket, így a fülcsi jut szerephez. A felső hímzett mintáira a piros és fehér kristályokból kirakott pillangós virággyűrű válaszol, a bizsuk vidám színvilágát a táska ismétli. Munkahelyre, vásárolni, városi sétára egyaránt alkalmas viselet.

Valamivel nőiesebb, ha a szivárvány színeiben pompázó bizsuszettet bokáig érő ruhához társítjátok – az én ruhám kissé hosszú, így sok értelme nincs a bokaláncnak, de ha nektek bokáig vagy valamivel boka fölé érő ruhátok van, a bokaláncot is viselhetitek, s így még izgalmasabb lesz szerelésetek.

A ruhám hossza miatt én a karkötőt és a fülbevalót részesítettem előnyben. A kék virágos ruhához a szetthez javasolt karmazsin gyűrűt is viseltem, s már megint az egyensúly kedvéért a kedves piros válltáskát választottam. A cipő továbbra is visszafogott, a csavar szerepe jut neki :).

Noha jelszavam a mértékletesség, ezúttal sutba vágtam elveimet s a szivárványszínű ruhához szivárványszínű táskát, no meg a szivárványszínű bizsukat választottam. A ruha púderszínű csíkjához púderszínű „görög szandált” társítottam. A ruhát félkörből varrták, ebből adódik aszimmetriája – élek ezen tulajdonságával, így ahol rövidebb a ruha, ott a szivárványszínű!!!! bokaláncot viselem. Csónaknyakkal nem találnak a rövid nyakék, ezért ezt elhagytam, ehelyett fülbevalót, a bokalánccal ellentétes oldalon a kakötőt és a karmazsinvörös gyűrűt hordom. A teljesség kedvéért szivárványszínekkel csíkozott levéltáskát választottam. Nos?

Ha már túl sok a színekből, a szivárványos szettet sötétkékkel, ultramarinnal, indigóval, poroszkékkel, stb-vel is viselhetjük. Én egy sötétkét kaftánt „élénkítettem” a szettel. Ha előbb színekben tobzódtam, most kevésből igyekszem kreatív lenni. Így minden kiegészítőből kéket választottam, egyetlen színfolt a szivárványszínű szett – de ez is mértékkel. Óriási dekoltázsa van a ruhának, így semmi esetre sem maradhat el a nyakék! Miniruhához jól illik a bokalánc – főleg ha őzike lábatok van. :) Úgy érzem, ebben az esetben szerelésem a kevéssel tökéletes, így mind a fülcsit, mind a karkötőt elhagytam, de a karmazsinvörös gyűrű nem maradhat el!

Kevés színnél maradva világoskékkel is kipróbáltam a szettet – és mondanom sem kell, az eredmény több, mint kielégítő. Az égszínkékhez ezüstszürke cipőt és válltáskát viseltem. A spagettipántos ruhához jól illik a nyakék, a meztelen karokat sem árt karkötővel díszíteni, s miután a ruha a boka fölé ér, miért is ne viselnék bokaláncot?

Túl sok a nőies outfitből? No jó, a szivárványszínű szett a sportosabb darabokhoz is talál. Én farmer jumpsuit-tal próbálkoztam. Egy rövidszárú, hosszú ujjú overall-lal. Szeretem gallérral a rövid, gazdagon díszített nyakékeket, így ehhez is viseltem. A karkötőről sem mondok le könnyen, ezért a jumpsuit ujját feltűrtem és az ellenkező oldalamon a szivárvány-csíkos táskámat viseltem. A rövidszárú jumpsuit-hoz, mondanom sem kell, jól illik a bokalánc. Most szerelésem egy sárga minimál papuccsal koronáztam.

Milyennek találjátok outfitem? Remélem tetszik, s arra biztatlak, ti is kísérletezzetek minél több színnel, minél több stílussal!

 

Legutóbb megtekintett termékek
Pillangó függő dísz, világoskék fém, 4.6 x 3.7 cm
Pillangó függő dísz, világoskék fém, 4.6 x 3.7 cm
824 Ft/20 g ≈ 44.91 Ft/db
20 g≈18.35 db
Kék üveggyöngy, 0.8 cm
Kék üveggyöngy, 0.8 cm
658 Ft/2 80cm-szál ≈ 3.133 Ft/db
2 80cm-szál≈210 db
Téglalap alakú gyöngyház, sárga, 1 x 1,5 cm
Téglalap alakú gyöngyház, sárga, 1 x 1,5 cm
383 Ft/1 40cm-szál ≈ 14.731 Ft/db
1 40cm-szál≈26 db
Ametiszt nyaklánc
Ametiszt nyaklánc
1155 Ft 1510 Ft
Sárga gyöngyház, pillangó forma, 1 x 1.2 cm
Sárga gyöngyház, pillangó forma, 1 x 1.2 cm
508 Ft/1 40cm-szál ≈ 11.289 Ft/db
1 40cm-szál≈45 db
Fekete szivecske fülbevaló, kristályokkal
Fekete szivecske fülbevaló, kristályokkal
335 Ft 1177 Ft
Türkiz köves karkötő
Türkiz köves karkötő
1015 Ft 1510 Ft
Uniszex
Uniszex 'Maritime anchor', zöld karkötő
940 Ft 1100 Ft
Kék howlit ásvány, érme forma, 1,2 cm
Kék howlit ásvány, érme forma, 1,2 cm
750 Ft/30 db ≈ 25 Ft/db
Rózsa függő dísz, ezüstszínű akril, 0.8 x 1.2 cm
Rózsa függő dísz, ezüstszínű akril, 0.8 x 1.2 cm
629 Ft/50 g ≈ 2.312 Ft/db
50 g≈272.1 db
Ovális akril gyöngy, meggyszínű, 1.3 x 1.7 cm
Ovális akril gyöngy, meggyszínű, 1.3 x 1.7 cm
719 Ft/100 g ≈ 11.792 Ft/db
100 g≈60.98 db
Ovális akril gyöngy, kék, 3.3 x 1.9 cm
Ovális akril gyöngy, kék, 3.3 x 1.9 cm
671 Ft/100 g ≈ 21.271 Ft/db
100 g≈31.55 db
Talpas szerelőpálca, világos ezüstszínű, 2.4 cm
Talpas szerelőpálca, világos ezüstszínű, 2.4 cm
1650 Ft/250 g ≈ 0.678 Ft/db
250 g≈2433. db