Nyissa meg az ékszerlistát
Online ékszerüzlet ékszerek

 Color blocking: sárga-rózsaszín-kék

A color blocking fogalma néhány éve került a divat-szakszótárba, azóta szinte minden nyáron egyike az irányzatoknak. Telített, élénk színek kombinációját jelenti, és azt, hogy ilyen árnyalatból legalább hármat válogatsz össze. A legmerészebb color blocking összeállítások 2011-2013 nyári kollekcióiban voltak, de visszafogottabban ezen a nyáron is megjelentek.

…. és komolyan jelen van az ebizsu nyári kollekciójában is, ilyen például a sárga-rózsaszín-kék szintetikus anyagból és üveggyöngyből készült szett.

Megtehetjük, hogy semleges színekhez társítjuk, s így viseletünk színfoltja maga a bizsu lesz, vagy a nyakéket és a fülbevalót alkotó árnyalatok valamelyikét emeljük ki....sőt azt is megtehetjük, hogy az összest.

A mai styling-gyakorlatot az első alternatívával kezdtem: semleges színekhez - fehér feketéhez - úgy társítottam a bizsuszettet, hogy az ezt alkotó színek valamely árnyalata visszaköszön a kiegészítőkben. Ezúttal is (mint majdnem mindig) a fehér-fekete blézert blúzként válogattam az outfithez. (Ha nektek így túl merész, alája mélyen dekoltált, bőrszínű, spagetti pántos selyem toppot viseljetek – kombinéként.) Így kellően vonzó lesz dekoltázsunk s a nyakék ennek igazi koronája, a color blockingból pedig akkor sem sok, ha a fülcsi is szerelésünk része. Egyszerű fekete skinny nadrágot választottam, mindehhez sárga!!! loafert és bordó válltáskát. A bizsuszetthez javasolt karkötőt is bevállogattam, mert a feketébe font fehér kristályok a blézer csíkjaira utalnak, a gombok aranyszíne a kristályok foglalatában köszön vissza.

Elegáns munkahelyi, hivatali viselet ez, de így akár esti eseményeken is meg lehet jelenni.

A következő szerelés nem ennyire elegáns, sőt, inkább vásárlásra, városi, délutáni kiruccanásra alkalmas – és persze, rajtatok múlik, hogy az efféle kiruccanást kocsmázással zárjátok-e. Ha igen, hát még ilyen alkalmakra is kitűnő, ha lábszárközépig érő culotte-farmerhez fekete inget választotok, hozzá a nyakéket s a már említett sárga loafert meg a bordó válltáskát. A laza viselettől nem maradhat el a karkötő, amelynek sportos jellege ilyen „milliőben” komolyan felerősödik, főleg ha a hozzá tartozó fekete kristályos gyűrűt is viseljük.

Következő kísérletemhez is semleges színeket választottam, s kitartottam a lapos talpú cipő és a nyár, illetve jómagam kedvenc lábszárközépig érő culotte-ja mellett. Ám a nadrág gyöngyházszínű, a selyem ing pedig púderszínű (amelybe jócskán kevertek sárgát). A color blocking szettel ez nyári, derűs munkahelyi viselet, de - mondanom sem kell – városi programokra is felvehetitek. A teljesség kedvéért metálfényű poroszkék point-toe cipőt választottam - mind csillogásában, mind árnyalatában a nyakék apró üveggyöngyeit hangsúlyozza. Mindehhez egy olyan táskát találtam, amely a szerelés minden árnyalatát tartalmazza, még a fekete karkötőét is!

A Kleopátra-típusú nyakéket (a hozzá tartozó fülbevalóval) alkalmi viselethez is kipróbáltam. Megmaradtam a harsány színeknél: bársonyos ciklámen mellett döntöttem, amely valamivel hűvösebb a bizsuszett rózsaszínjénél. Ezt a hűvös csillogást hangsúlyozom a gyöngyházszínű válltáskával és az ezüst magassarkú szandállal.

...ilyen szerelésben egyetlen rendezvényen sem lehetünk jelentéktelenek!

Ezt a bizsuszettet akár barnás árnyalatokhoz is viselhetjük, én kipróbáltam. A nyakéket és a fülbevalót barna-szürke vintage mintás bő nadrághoz, égetett agyagbarna pulcsihoz tásítottam. Öltözékemet kis kávébarna válltáskával és lilában-rózsaszínben játszó sötét szürke platform szandállal egészítettem ki. A cipőhöz jól talál a feketébe font kristálykarkötő.

A barnát a három alapszínből keverik, de túlteng benne a vörös, ezért igen jól megy a rózsaszínnel. A semleges színnek ezt a tulajdonságát használtam ki a következő összeállításban. Csokibarna shorthoz rózsaszín pulcsit választottam - ezzel szinte egybeolvad a nyakék rózsaszínje. Az öltözethez valamivel világosabb rózsaszín válltáska, illetve világos kávébarna lapos papucs illik; a karkötő így nincs egyedül, ennek feketéjét a papucs sötét talpa ismétli.

Mindeddig „kísérleteimben” a bizsuszett sárgáját és rózsaszínjét hangsúlyoztam - most elérkezett a kék ideje. Elsőre egy indigókék rövid jumpsuittal próbálkoztam. Amint már megannyiszor mondtam, a mélyen legombolt gallérhoz jól illenek a gazdag nyakékek, így ez a Kleopátra stílusú is! Overallom sportos, ezért elmarad a fülcsi, de a karkötő és a gyűrű öltözetem tartozéka. És hogy ne kéküljek be teljesen: a cipő és a táska világos rózsaszín. A cipő sportosan minimál, a kis válltásk pedig igen nőies.

A kéknél maradva, farmerrel – egy klasszikusabb sziluettel - és égszínkék inggel is kipróbáltam a bizsuszett nyakékjét. Az előbb említett okokból ismét elmaradt a fülcsi, a karkötő továbbra is öltözetem alkotóeleme. Ám így túl laza, ezért mindehhez bőrszínű tűsarkú szandált és a csíkos válltáskát választottam. Eképp outfitem hivatali viseletnek is beillik, megfelel délutáni és lazább esti programokra is.

Túlzás azt mondanom, hogy a kedvencem, de egy igen kedves szerelésem is bemutatom: a három alapszín árnyalataiból nyomtatott maximintás maxi szoknyához princess-szabású ujjatlan rózsaszín blúzot választottam. Hozzá tömbsarkú rózsaszín szandált, sárga táskát és természetesen a nyakéket, no meg a fülcsit, mert ez a nőies szerelés így lesz teljes.

A legszebb délutánokat lehet ilyen öltözetben eltölteni!

 

Legutóbb megtekintett termékek
Pillangó függő dísz, világoskék fém, 4.6 x 3.7 cm
Pillangó függő dísz, világoskék fém, 4.6 x 3.7 cm
824 Ft/20 g ≈ 44.91 Ft/db
20 g≈18.35 db
Kék üveggyöngy, 0.8 cm
Kék üveggyöngy, 0.8 cm
658 Ft/2 80cm-szál ≈ 3.133 Ft/db
2 80cm-szál≈210 db
Téglalap alakú gyöngyház, sárga, 1 x 1,5 cm
Téglalap alakú gyöngyház, sárga, 1 x 1,5 cm
383 Ft/1 40cm-szál ≈ 14.731 Ft/db
1 40cm-szál≈26 db
Ametiszt nyaklánc
Ametiszt nyaklánc
1155 Ft 1510 Ft
Sárga gyöngyház, pillangó forma, 1 x 1.2 cm
Sárga gyöngyház, pillangó forma, 1 x 1.2 cm
508 Ft/1 40cm-szál ≈ 11.289 Ft/db
1 40cm-szál≈45 db
Fekete szivecske fülbevaló, kristályokkal
Fekete szivecske fülbevaló, kristályokkal
335 Ft 1177 Ft
Türkiz köves karkötő
Türkiz köves karkötő
1015 Ft 1510 Ft
Uniszex
Uniszex 'Maritime anchor', zöld karkötő
940 Ft 1100 Ft
Kék howlit ásvány, érme forma, 1,2 cm
Kék howlit ásvány, érme forma, 1,2 cm
750 Ft/30 db ≈ 25 Ft/db
Rózsa függő dísz, ezüstszínű akril, 0.8 x 1.2 cm
Rózsa függő dísz, ezüstszínű akril, 0.8 x 1.2 cm
629 Ft/50 g ≈ 2.312 Ft/db
50 g≈272.1 db
Ovális akril gyöngy, meggyszínű, 1.3 x 1.7 cm
Ovális akril gyöngy, meggyszínű, 1.3 x 1.7 cm
719 Ft/100 g ≈ 11.792 Ft/db
100 g≈60.98 db
Ovális akril gyöngy, kék, 3.3 x 1.9 cm
Ovális akril gyöngy, kék, 3.3 x 1.9 cm
671 Ft/100 g ≈ 21.271 Ft/db
100 g≈31.55 db
Talpas szerelőpálca, világos ezüstszínű, 2.4 cm
Talpas szerelőpálca, világos ezüstszínű, 2.4 cm
1650 Ft/250 g ≈ 0.678 Ft/db
250 g≈2433. db