Nyissa meg az ékszerlistát
Online ékszerüzlet ékszerek

 

Animal print újratöltve

Azt már tudjátok, mit gondolok az animal printről: a végzet asszonyainak és a dögös csajoknak elemi tartozéka, kicsiben, persze, minden nőnek jól áll. Sőt, lehet, így egy kicsit ellopnak az említett kategória irigyelt légköréből. Túlzás nélkül évezredek óta a hatalmasok kedvence az animal print, ezért veszett ki elég sok nemes állatfaj, s került veszélybe még több – például a tigrisek. :) A 20. századig csak eredetiben viselték: drága prémként, s minél ritkább fajtól származott a selymes, puha szőrme, annál drágább volt, így aztán csak a legkivételesebbek hordták – királyok például. Napóleont hópárduc-prémmel szegélyezett bíborpalástban is ábrázolták – nem ez a legismertebb portréja, egy kicsit Krisztushoz hasonlít, s ez már a propagandához oly jól értő császárnak is merész volt. A múlt század kezdetével, ahogy egyre performánsabb lett a textilipar, felfedezték, hogy nem kell a szegény állatokat megnyúzni, elég, ha bundájuk gyönyörű mintázatát különböző technikákkal a textiliákra nyomtatják. Valahogy így született meg az animal print. A 70-es évekre, a pop arttal és Diane von Furstenberggel nőtt világhírűvé – mindenki animal print ruhát akart, mert a csinos, német arisztokrata divattervező egészen jól festett saját kreációiban. A 80-as évek diszkó világával tovább hódított ez a minta, mára már legalább annyira forgalomban van, mint a kockás ing, a pöttyös szoknya, a csíkos blúz. Megosztja a nőtársadalmat: fele ebben hódít (Bridget Jonesnak is animal print slipben volt a legnagyobb fogása), fele pedig pedig messze elkerüli.

Pedig egy elegáns, szinte visszafogott animal print fülbevaló szó szerint megkoronázza a viseletet – és nem csak az esti szerkóhoz vagy a formális viselethez talál. Tagadhatatlan, hogy a nőies stílus természetes közege az animal printnek, az elegáns is közel áll hozzá, a többihez meg a mi fantáziánkon múlik, miként társítjuk. A csepp alakú, arany csillámos animal print fülbevalónak egyik nagy előnye a mérete: színházba, ünnepi vacsorára, esti partira elsőosztályú. Fekete mély dekoltázsú maxi ruhában, arany színű levéltáskával, magassarkú szandállal, a fülbevalóval könnyen az estély királynőjévé választhatnak.

Összeállításomban a kiegészítők erősítik a ruha alkalmiságát. Az öltözék minden eleme a nőiességet hangsúlyozza, szó szerint dögös, mintha egy Oscar-gálára készülnék. De ugyanez a ruha és ugyanez a fülbevaló egy lapos talpú fekete gladiátor szandállal és egy casual válltáskával egyszerűvé válik, bátran megjelenhetsz így bármelyik késő esti mozivetítésen, popcornos, csajos kiruccanáson.

Azt hiszem, ez példázza legjobban a cseppalakú animal print fülbevaló „képlékenységét”. Szabadtéri koncertre (ha a zenei stílus lehetővé teszi), hétvégi esti szabadidős programokra lapos talpú cipővel, sötét midi ruhával és a most divatos szalagos – western stílusú táskával társítom a titokzatos animal print fülcsit.

Mini ruhához is jól talál. Fekete horgolt ruhával, platform szandállal, fekete válltáskával egy laza vacsorán vettem részt. Utána nagyon fiatalos buliba voltam hivatalos, s szerelésem ott is állta a sarat.

:) …. Nem tagadom, leginkább feketével, barnával szeretem társítani ezt a fülbevalót, s főleg esti rendezvényekre, alkalmakra viselem. Mindez azonban korántsem jelenti azt, hogy munkahelyre, városi szaladgálásra nem alkalmas az animal print – különösen olyan kis mértékben, mint ahogyan én viselem. Egyik kedvencem egy nagyon is minimál szerelés – félhivatalos alkalmakra, munkahelyre.

A bokáig érő, élre vasalt nadrág, a fehér-fekete csíkos ing, a minimál papucs androgünné, nemtelenné tesz. Ezt a yang túltengést az animal print fülcsi billenti helyre. Shorthoz és fehér inghez is társítottam animal print fülbevalót.

Ebben az esetben az aranyos-barnás fülcsi nincs egyedül: a cipőm is animal print, de szürkés arányalatokban. A fülbevaló színvilága a nadrág aranybarna díszítővarrására, a táska aranyszínű csatjára válaszol. A cipővel pusztán a mintázat stílusában harmonizál. Ettől dinamikus az outfitem. A nőies/szexi jegyekről a nadrág és a fülcsi gondoskodik.

A fekete mellett farmerrel kombinálom leggyakrabban az aranyban játszó animal printet. Mini ingruhával, fapapuccsal, piros, vidám shopperrel már rég nem elegáns és nem alkalmi a cseppalakú fülcsi. Felveszi a casual viselet laza hangulatát, de megőrzi nőiességem.

Délutáni, városi szereléshez is talál a cseppalakú animal print bizsu. Sárga maxi ruhához, aranypántos bőr szandálhoz, animal print levéltáskához és farmer dzsekihez!!! társítottam.

Nekem ez az egyik kedvencem. A farmer teszi hétköznapi viseletté, a fülcsi, a clutch és az aranypántos szandál rafinálttá varázsolja a sárga maxi ruhát.

Bármilyen esős és hideg is a tavasz, mégiscsak a nyárba lépünk. A könnyű ruhák, rövidnadrágok, szandálok mellett most van igazán ideje a szafarinak is (mármint a stílusnak).

A cseppalakú animal print fülbevaló márcsak a stílus miatt is jól illik a fakózöld jumpsuithoz, a velúr táskához és a platform szandálhoz. Akárcsak annyiszor, most is ettől lesz elegánsan dögös a sportos szerelés. 

Legutóbb megtekintett termékek
Szűz csillagjegyes medál, nemesacélból
Szűz csillagjegyes medál, nemesacélból
255 Ft 1491 Ft
Türkizkék kristályos ékszerlánc, aranyszínű, 0.3 cm
Türkizkék kristályos ékszerlánc, aranyszínű, 0.3 cm
560 Ft/100 cm ≈ 5.6 Ft/cm
Pandora típusú gyöngy, henger forma, ezüstszínű, 1.5 cm
Pandora típusú gyöngy, henger forma, ezüstszínű, 1.5 cm
542 Ft/20 db ≈ 27.1 Ft/db
Szerelmes Snoopy kulcstartó
Szerelmes Snoopy kulcstartó
285 Ft 1250 Ft
Rózsaszín kristályos ékszerlánc, aranyszínű, 0.3 cm
Rózsaszín kristályos ékszerlánc, aranyszínű, 0.3 cm
560 Ft/100 cm ≈ 5.6 Ft/cm
Vízöntő csillagjegyes medál, nemesacélból
Vízöntő csillagjegyes medál, nemesacélból
255 Ft 1491 Ft
Bársonyos anyaggal bevont ékszerlánc, piros, 12 x 7 mm
Bársonyos anyaggal bevont ékszerlánc, piros, 12 x 7 mm
1210 Ft/100 cm ≈ 12.1 Ft/cm
Pillangó akril gyöngy, fazettált, ezüstszínű, 3 x 2.3 cm
Pillangó akril gyöngy, fazettált, ezüstszínű, 3 x 2.3 cm
667 Ft/20 db ≈ 33.35 Ft/db
Talpas szerelőpálca, fekete, 2.2 cm
Talpas szerelőpálca, fekete, 2.2 cm
1460 Ft/250 g ≈ 0.473 Ft/db
250 g≈3086. db