Nyissa meg az ékszerlistát
Online ékszerüzlet ékszerek

 A sokszínű achát

Ma lázadok - a mértékletesség, a harmónia, a visszafogottság ellen. Elvek, amelyeket túl rég követek, így érthető, unalmasak és túlhaladottak lettek. Marasztalnám s egyben siettetném a nyarat, lázadásom ennek is betudható s annak, hogy ma a sokszínűséget, a tobzódást igénylem. Így azt kíséreltem meg, hogy egy velejéig minimalista (gyönyörűen szigorú) bizsuszettet - a kék achátból, lemon kövekből és ezüstszínű elemekből készültet - hol színekben tobzódó, hol luxust idéző outfitekhez viseljem.

A képlékenység nagy előnye ennek a visszafogott szettnek, noha elsőre a szigorúság merevségét sugallja.

...Elsőként egyszerű, de luxust idéző elemekhez társítottam: fekete, bő szárú nadrághoz fehér inget választottam, ehhez ezüstszínű levéltáskát és sötétkék-ezüst platform szandált – így nyugodtan viselhető a kék achátköves nyakék és karkötő, sőt a szetthez javasolt ezüst-fekete korallgyűrű is, amely némiképp a futurista cipőre replikál.

Emígy fesztelenebb félhivatalos estékre öltözhetünk. Mindenképp próbáljátok ki a legközelebbi elegáns alkalomra – de ne black/white tie-eseményre!!!

A következő szerelésben nyoma sincs a luxusnak, vibráló színekben tobzódik. A ruhadarabok összeválogatásánál a négyes színharmónia elvét vettem figyelembe, de túlzás lenne azt mondani, hogy ezek alapján állítottam össze az outfitet, hisz a színharmóniához sokkal visszafogottabb, fakóbb lila és narancssárga kellene. A kékhez pinket, vidám narancssárgát és élénk sárgát választottam. Pink csak a szoknya gyermekrajzos mintáján van, de ez elég a vibráláshoz. Olyan rövid világoskék ingblúzot találtam, amely hagyja érvényesülni a nyakék achátját. A bizsu sárga kövei is hangsúlyosabbak, mert mind a táskaa, mina a midiszoknya mintázatának élénk sárgája „visszatükrözi” ezeket. A sárga érvényesülését segíti a karkötő is. Ez a tekintetet a sárga táskától a dekoltázsra vezeti. A narancssárga cipő ráadás, hogy öltözetem dinamikus, vidám legyen.

Szerelésem minden darabja nőies - munkahelyre, délutáni programokra alkalmas.

…a következő pedig esti partikra! Bronz és acél dominálja outfitem. Az acél a kéknek, a bronz a sárgának és a cipő aranyának „background-színe”. Az acélszínű, vállpánt nélküli felsőhöz illik az indigókék achát nyakék és a fülcsi, a csupasz kart pedig jól díszíti a karkötő. A bizsuszettet a bronzban játszó levéltáska „egészíti ki”. Az arany pántos világoskék cipő az öltözet vidám, nyári foltja.

Kék-sárga ugyan, de ennél sokkal színesebb a következő viselet, mely casual alkalmakra, lazább munkahelyre, városi kiruccanásra-kirándulásra viselhető. Matrózcsíkos felsőhöz sárga, A alakú midiszoknyát választottam. A blúz egyszerűségéhez jól talál nyakékem és karkötőm – mintegy egybeolvad és mégsem. Az achát azonos kékben játszik a blúz indigójával, a lemon sárga a szoknya színére emlékeztet. Klasszikus sötétkék tűsarkút választottam. A sárga-kék uralmát a pink válltáska töri meg.

Ebben a szerelésben szívesen látogatnám az olasz tengerparti vagy akár a Provence-i városok valamelyikét :).

Bocs, hogy unalmas vagyok, de nekem bejön a kék-sárga-rózsaszín! Ezért még egy szerelés erejéig a három színnel kísérleteztem – öltözetem még nőies, de előbbinél sportosabb, divatosabb (az ikonikus ellentéteként értsétek!). Poroszkék jumpsuithoz viseltem az achát bizsuszett karkötőjét és fülbevalóját. A masszív korallgyűrűről sem feledkeztem meg, mely az overall durvább, sportos jellegét erősíti. Az öltözékhez púderszínű magas sarkú szandált és citromsárga válltáskát társítottam.

Mondanom sem kell, ilyen szerelésben leginkább a shoppingoló, várost néző, lazuló tömegbe illünk! Nem így a következő outfitben – ezt a strandoló, nyaraló hölgyeknek ajánlom! Fehér, aszimmetrikus batiszt ruhára bukkantam, melynek csipkézett textúrája mintha a bizsuszett ezüstszínű elemeiben köszönne vissza. Az óriási dekoltázson jól mutat a nyakék, a finom, nőies ruha jól tűri a fülbevalót és karkötőt. A muszlin törékenysége, a fehér visszafogottsága miatt a teljes szett sem tűnik soknak. A szivárványszínű raffia táska az öltözet színfoltja; mind a cipő, mind az achátszett színét tartalmazza.

Vintage-mintás maxi ruhához is kipróbáltam a bizsuszettet. Végül a nyakék és a fülcsi mellett maradtam – a ruha dekoltázsát keretező díszítő öltés miatt olyan, mintha ennek szoros tartozéka volna a nyakék: ennek ezüstszínű elemei a díszöltést ismétlik, erre emlékeztet a korallgyűrű is. A fülcsi, a csillogó levéltáska alkalmivá teszi az öltözetet. Zöld cipőt kerítettem az öltözethez.

Ma ez az első, hogy a kéket zölddel próbálgattam. Ebben az esetben viszont a cipő zöldje nem kirívó, mert a ruhán is feltűnik ez az árnyalat. A következő kísérletemet viszont az „összeférhetetlen”kék-zöldre építettem. Hosszú zöld bársony ruhát választottam, itt a mély dekoltázs miatt hamar feltűnik a nyakék, ennek kékje a tekintetet vonzza. Elmaradhatatlan a karkötő és a gyűrű is. Kék cipőt választottam, hogy a tömény zöldet tompítsam. A zöld-kék nyersességét a két színből készült levéltáska fogja egybe, a cipő és a táska szegecseit a gyűrűn is „viszontlátjuk”, s határozottan úgy tűnik, a két haragos szín összeegyeztethető.

Nekem ez a kedvencem, kár, hogy a bársonyos ruha csak esti, elegánsabb alkalmakon viselhető. Viszont ha nektek vászonból vagy matt selyemből van hasonló ruhátok, az achát bizsuszettet így nyári délutánokon is nyugodtan viselhetitek.

Legutóbb megtekintett termékek
Tüskés ékszerlánc, ezüstszínű, 1.25 cm
Tüskés ékszerlánc, ezüstszínű, 1.25 cm
1585 Ft/50 cm ≈ 31.7 Ft/cm
ÚJRACSOMAGOLT Hello Kitty kulcstartó
ÚJRACSOMAGOLT Hello Kitty kulcstartó
635 Ft 1183 Ft
Hurkos szerelőpálca, fekete, 2.4 cm
Hurkos szerelőpálca, fekete, 2.4 cm
1460 Ft/250 g ≈ 0.54 Ft/db
250 g≈2702. db
Talpas szerelőpálca, fekete, 2 cm
Talpas szerelőpálca, fekete, 2 cm
1460 Ft/250 g ≈ 0.549 Ft/db
250 g≈2659. db
Talpas szerelőpálca, fekete, 2.6 cm
Talpas szerelőpálca, fekete, 2.6 cm
1460 Ft/250 g ≈ 0.675 Ft/db
250 g≈2164. db